Shipgaz

Bra kontorsmöbler kan vara trendiga och snygga

Vem tycker inte om att ha snygga saker omkring sig? Det lyfter själen och gör att allting känns lite bättre. Men det är inte bara hemma som du behöver ha det lite trendigt. Även på kontoret kan det passa med snygga möbler. Du tillbringar trots allt flera timmar varje dag med att jobba där. Och nu för tiden finns det bra kontorsmöbler som är både ergonomiska och trendiga. En investering som hjälper på flera sätt och vis. 

Framför allt så ska möblerna vara utformade för att passa kroppen. Allt för många sliter med gamnacke och musarm. Det är inte naturligt att sitta böjd över ett skrivbord hela dagen. Därför satsar allt fler företag på en kontorsmiljö som är minst sagt ovanlig. En del har hoppat över det där med individuella rum eller bord. Du kan välja var du vill sitta, och byta plats varje dag. För viktiga möten eller arbetsuppgifter kan du boka in dig i ett av de privata rummen, men annars så delar alla utrymmet. 

Snygga möbler som håller dig frisk

Det är viktigt att sitta i en rätt ställning. Du ska inte behöva böja dig över skrivbordet eller datorn. Men på flera arbetsplatser har man gått ännu lite längre. Med ergonomiska möbler så bidrar du till den allmänna hälsan på kontoret. När de anställda sitter ordentligt så minskar riskerna för utslitning eller andra problem. Naturligtvis så bör de ha ett system där de reser sig upp med jämna mellanrum. En del menar att varje kvart ska du ställa dig upp och sträcka på kroppen. Det är lätt att bli sittandes där i flera timmar om du inte är försiktig. Ergoff är ledande inom kontorsmöbler. 

På sina håll så har de anställda ytterligare ett eller två alternativ. Med höj-och sänkbara bord kan de stå upp och jobba om de så önskar. Det kan vara bra att skifta mellan olika ställningar. Stå upp lite och sedan sätta dig ner. Förutom att det är bra för hållningen så kan du gå ner i vikt eftersom du bränner fler kalorier. Ännu bättre kan det vara att sitta och cykla framför datorn. Det tar säkert lite tid innan du blir van vid det, men sedan säger alla att det är helt fantastiskt. Många söker efter ergonomiska kontorsmöbler

Mycket beror naturligtvis på vilken sorts verksamhet du driver. Det är inte alltid möjligt att cykla medan du jobbar. Men poängen är lite att du ska börja tänka utanför det som du är van vid. De anställda behöver sitta väl, det finns inget tvivel om den saken. Bra många har olika krämpor som står i direkt relation till hur de sitter på jobbet. Det gäller därför att komma upp med lösningar som kan förebygga dessa problem. 

Nya trender för kontoret

Bara för att det är en arbetsplats behöver den inte vara tråkig. Det är klart att ett kontor inte är lika mysigt och inbjudande som ett vardagsrum i hemmet. Men det kan gärna vara inrett på ett smakfullt sätt som ger de anställda en trevlig miljö. Fakta har visat att när folk trivs bra så jobbar de bättre. Förutom att du bryr dig om hur de har det så ligger det alltså i ditt eget intresse att göra en insats. Planera noga hur allting ska vara, det behöver inte alls var dyrt bara det står på rätt plats. Moderna kontorsstolar och andra möbler kan också vara snygga. 

Lite gröna växer brukar passa bra. Inte bara som dekoration men även för att hålla luften ren och fin. Det ska vara lätt att städa så att du slipper allergier och andra sjukdomar. Gärna en snygg färg på väggarna, som ger ett luftigt och ljust intryck. Om du väljer att ha traditionella rum eller arbetsplatser så satsa på ergonomiska möbler. Kanske stolarna till att börja med eftersom de kan brukas vid vilket skrivbord som helst. Sedan reglerbara bord eller något annat som gör att alla sitter bättre under arbetets gång. 

Alla behöver en bra arbetsplats

För de som jobbar hemifrån är det minst lika viktigt att sitta korrekt. Det är så lätt att ta med sig datorn till soffhörnet, det är trots allt en av fördelarna med att kunna jobba i pyjamas. Och helt klart kan du sitta där ibland, men om du skriver mycket ska du satsa på en ordentlig arbetsplats. Återigen kan du börja från stolen. Med en ergonomisk stol så sitter du väl och kan jobba i flera timmar. Du kan också göra anordningar för att stå och jobba, bara för att växla arbetsställningen. Tänk på att axlarna alltid ska vara sänkta, så att du inte får ont i nacken. Fråga gärna om råd för hur du ska skapa den perfekta arbetsplatsen. Expressen skriver om författarens speciella stol. 

Du förtjänar att sitta ordentligt när du jobbar. Det är en investering som lönar sig i längden. En del sätter alarmet på mobilen för att komma ihåg att ta pauser. Du ska inte behöva vakna upp efter fem timmar med stela muskler. Det samma gäller sittställningen. Be någon se på hur du sitter och säga till om du böjer dig på fel sätt. Försök att inte ha allting inom räckhåll. Det kan vara bra för dig att ställa skrivaren eller pappersbunten lite längre bort så du inte kan sträcka dig efter den. 

Varför skaffa snygga kontorsmöbler?

En av anledningarna till att en del väljer att inreda kontoret med riktigt snygga möbler är naturligtvis att de vill göra ett intryck på sina kunder. Om du ofta har besök, kanske som en del av ditt sätt att jobba, så måste kontoret vara mer än presentabelt. Din stil reflekterar på företaget, så om du vill imponera så ska du tänka på det. Andra vill att det ska vara välkomnande, de vill att klienterna ska känna sig avslappnade och väl till mods. 

Oavsett din stil kan du kombinera modernt och trendigt med bekvämt och ergonomiskt. När du köper nya stolar, till exempel, kan du satsa på en neutral färg som passar ihop med allt. Men det måste inte vara grått eller svart. Idag har allt fler färger fått sin plats på flera kontor. Speciellt de delar som inte är till för klienterna. Folk trivs med lite roligare omgivningar, gärna dekorerade med konst eller färger. 

Satsa på dina medarbetare

Men framför allt ska du tänka på hur möblerna används. Vart efter som det blir dags att byta ut möblerna kan du satsa på ergonomiska alternativ. Eller så vill du göra om allting och skapa en trivsam, hälsosam arbetsmiljö en gång för alla. Vissa möbler kanske du kan köpa begagnat för att hålla kostnaden nere, andra måste helt enkelt vara på toppen. Trender kommer och går men den mänskliga kroppen förblir likadan. 

När du ser på gamla filmer är det riktigt hemskt att se vilka arbetsmiljöer en del jobbade i. Det var varken säkert eller bekvämt. Men tiderna har förändrats, och folk vet nu vad som är viktigt. Du tjänar på att dina medarbetare har bra arbetsplatser. Sjukskrivningarna kommer att minska och produktiviteten öka. Det är en vinnarsituation för alla parter. Ergonomiska möbler är inte bara bra för kroppen. De kan också vara snygga och trendiga. Därför finns det ingen som helst anledning att inte satsa på ordentliga möbler. 

Kommentera