Shipgaz

Därför är etikettskrivare smarta för alla konsumenter 

 

Många gånger får du tokiga presenter till födelsedagen eller i julklapp. Ofta är det för att de som ger gåvorna inte riktigt vet vad de ska ge dig. Men ibland så har de verkligen tänkt igenom saken och bestämt sig för något du aldrig kunnat gissa. Kanske något som har att göra med öl eller vin, de brukar vara populära hos de flesta. Själv skulle jag gärna vilja ha en etikettskrivare.

Det kanske inte är det första du skriver på din önskelista. Men om vi ska vara realistiska så kommer du till en punkt i livet när du faktiskt har det mesta. Ditt hem är mer eller mindre komplett. Kläder köper du helst själv, möjligen att du kan ta emot en sjal eller liknande i present. Möblerna är så gott som betalda och alla textilerna matchar.

Allt du behöver för hem och jobb

Det är dock alltid bra att få praktiska saker som du verkligen behöver. För den som driver egen verksamhet kan det vara ännu lättare att hitta presenter. I alla fall om du är nära med dina kompisar eller släktingar och vet vad de håller på med. Butikskassa hjälper dig med behoven för din butik.

Ibland kan du köpa en present till dig själv, för din verksamhet. Men då kallas det för att investera. Fast egentligen är det ungefär samma sak, speciellt i lite mindre butiker eller företag. Det kan vara något du vill ha, men tycker är lite lyxigt. Eller så kan det vara något som underlättar dina uppgifter och ger dig mer energi till annat. Etikettskrivare hjälper till att tydligt markera dina produkters priser och annan information.

Etikettskrivare för hemmet

Varför vill då jag ha en etikettskrivare? Svaret är inte alls så komplicerat. Jag vill naturligtvis förenkla mitt liv. Vem tycker inte om att ha ett väl organiserat kylskåp? Att alltid kunna hitta den mat du vill ha och slippa kasta en massa rester? Själv tycker jag om att öppna kylskåpsdörrarna och se rena, prydliga rader. Jag måste erkänna att jag är ungefär likadan i skafferiet.

Med etiketter är det lättare att hålla ordning. Men det tar både tid och fungerar inte så bra om du ska skriva på frystejp eller liknande anordningar. Då är det bra mycket bättre med en etikettskrivare där du snabbt kan få fram all text. Därför är etikettskrivare bra även för kylskåpets mat. Läs mer i den här artikeln i Expressen.

Viktigt med hygien och fräscha matvaror

Det är därför inte så konstigt att en etikettskrivare har hamnat på min önskelista. Jag vet inte om det blir jag själv som får köpa den eller om den kommer att slås in som present av mina vänner som alla vet hur fanatisk jag är med min mat. Samtidigt så kan du spara pengar på att ha ditt kylskåp organiserat. Tänk vad många som kastar bort dyr mat bara för att den hamnat bakom mjölkpaketet och du därför glömmer bort det. Eller så missar du en ingrediens för att du inte hittar den. Allt detta kan du undvika genom att ha snygga etiketter med klar text.

Naturligtvis är detta något som matställen borde praktisera. Där är det ännu viktigare att allting tas om hand med en noga tanke på hygien. Ingen kommer att gå till ett fik där du blir magsjuk. Plus att återigen så har du det faktum att du kan spara pengar. Allt fler satsar på säsongsvaror och tar till vara varje del av köttet eller grönsaken. Svenska Dagbladet skriver i denna artikel om hur restauranger även har nytta av etikettskrivare.

Konsten att vara organiserad

Nu är det inte alla som har läggning för att vara organiserade. En del har lyft på ögonbrynen när jag pratar om min etikettskrivare. De kan inte förstå charmen med att ha rader av väl märkta förpackningar på hyllan. Fast samma personer klagar när varorna i en butik inte är märkta så att de måste gå till kassan och fråga om priset. Därför säger jag inte så mycket när de ifrågasätter mina metoder. Visheten blir uppenbar genom sina gärningar eller vad ordspråket nu säger.

Därför har etikettskrivare länge varit populära på marknaden. Läs mer i denna artikel från Sydsvenskan. Det är främst de som jobbar inom matvarubranschen som är intresserade av skrivarna. Här är det som sagt viktigt att ha koll på dina varor. Vilket kött som är äldst eller vilken fisk som ska levereras till en viss stadsdel.

Rent allmänt tror jag att du tjänar mycket tid på att ha etiketter. Du vet precis vad du håller på med och behöver inte se närmare på varorna. Det är bara att med en gång ta ut det du vill ha och fortsätta med ditt jobb. Helt klart tar det lite tid att skriva ut etiketterna, även om maskinen gör arbetet. Men när allt väl är klart så slipper du tänka mer på det. Du har en bas att utgå från, med väl märkta burkar eller varor.

Smarta etiketter för alla konsumenter

Jag tycker det är bra att dagens etiketter är mer utförliga än tidigare. När du går och handlar mat så kan du till att börja med jämföra kilopriset. Det är lätt att bli lurad när alla förpackningarna är av olika storlek. Men om du vet vad det kostar per kilo så har du en större chans att spara pengar.

Samtidigt så anges det varans ursprung. Till och med kläder måste märkas med var de har gjorts. Detta hjälper dig att fatta ett väl informerat beslut. Personligen så undviker jag kött från vissa länder för att jag inte tycker om hur de behandlar sina djur. Det är inget fel på det, utan det är helt en individuell åsikt. Med bra etiketter kan jag direkt se vad som är bra för mig eller inte.

Göra de rätta valen

Allt fler konsumenter är också intresserade av sin hälsa. Genetiskt modifierade produkter är normen idag. Men det är ganska många som vill undvika dem. För att ha ett försprång framför konkurrenterna är det därför viktigt att påpeka när du inte har GM i dina varor. Det är en ganska stor debatt som jag följt med intresse. Jag har förstått att det inte är så lätt att klara sig utan GM, i alla fall inte i en del länder.

Näringsvärde, saltinnehåll, palmolja och mycket annat brukar skrivas på etiketterna. Framför allt så anges det när en vara kan tänkas innehålla gluten eller andra ämnen som folk är allergiska mot. Så det är inte bara jag som tycker att det är viktigt med etiketter. Egentligen är det en självklarhet. Hoppas jag kan få min skrivare så fort som möjligt.

Kommentera