Shipgaz

Det är inte alla som gillar taxi

Att åka taxi är bekvämt. Du slipper tänka på vart du ska eller att hitta parkering. Istället kan du bara luta dig tillbaka och vila. Eventuellt jobba om resan är lite längre. Men helt klart så är det ett bra alternativ, speciellt i de stora städerna. En del bokar in sin taxi för att hinna med så många sevärdheter som möjligt på en dag. De föredrar att åka ovan jord istället för att ta tunnelbanor eller bussar. 

Men en del har åsikter om kulturen med att ta taxi. Inte så mycket för att de har något emot själva resorna. Utan för att det blivit vanligt med taxi på kvällarna. Av den enkla anledningen att folk är rädda för att promenera på sina ställen. Därför har taxiresorna blivit som en symbol för att du inte är fri att göra vad du vill. Men för övrigt så finns det säkert många som gärna åker taxi oavsett dygnet bara för att det är så skönt. 

Boka in din taxi

I filmerna ser du alltid män som försöker vifta till sig en taxi. Det är inte förrän den snygga tjejen ställer sig på gatan som bilarna stannar. Kanhända är det normen i New York, men här i landet är det lite annorlunda. Har du tur så ser du en fri taxi på gatan men de flesta ringer och beställer. Dels kan du boka i förväg, om du vet att du behöver en bil till en viss tidpunkt. Men du kan även ringa och säga att du vill ha en körning med en gång. Hitta taxi i Sverige har aldrig varit lättare. 

Genom att jämföra priserna kan du hitta en som är bra för just det du behöver. En del har särskilda priser till flygplatsen. Är det en grupp som ska resa kan det löna sig att boka in en taxi. Andra kostar minder för kortare sträckor, och så vidare. Vad som också är viktigt är att få en trevlig chaufför. Hittar du en som du trivs med kanske det kan bli din standard. Fråga efter honom eller henne när du bokar, såvida du inte kan ringa till dem direkt. Det är härligt att besöka Helsingborg

En allt mer växande trend

Nu är det dock inte bara på kvällskvisten som folk tar en taxi. I många stora städer har det blivit både dyrt att parkera men även svårt att hitta en plats. Du kan alltid parkera vid tunnelbanestationerna eller busshållplatsen och sedan fortsätta in med offentlig transport. Men när du väl är inne i stan kan det vara jobbigt att fortsätta runt med bussar och tåg. Du kan läsa Göteborgspostens artikel om hur allt fler tar taxi. Vissa städer har ett ganska väl utformat system för offentlig transport. Men det är svårt att slå en bilresa. Speciellt om du inte tycker om att trängas med en massa främmande människor. 

Sedan finns det många som jobbar och tar en taxi för att komma i tid till ett möte. Är det regn och rusk ute så vill du inte gärna riskera att komma fram och se ut som en dränkt katt. Du kanske har mycket att bära med dig och vill underlätta för dig själv. Eller om du ska ut och resa kan det vara bra med en skjuts till tågstationen. Din egen bil står hemma och säkert parkerad, utan kostnad, medan du tar semester. Att ta en taxi är vanligtvis mycket smidigt och inte kostar det så mycket heller. Det är en trend som fortsätter att växa till sig, för du får mycket nytta och nöje till ett rimligt pris. 

Besöka de vackra städerna

Sverige har mycket att se och uppleva. Om du tycker om nöjen och kultur brukar det vara städerna som lockar. Här finns det alltid något på gång, och ofta måste du planera väl för att hinna med allt. Även de som bor runt omkring på landsbygden ser till att inte missa något som händer och sker. De blandar sig med turisterna och deltar i olika aktiviteter. Helsingborg vill hålla folkomröstning, läs mer här i Expressen

När det är en speciell festival eller evenemang så brukar det också vara gott om taxibilar. De behövs för att ta hand om massorna. Många tycker om att ta sig ett glas att dricka, speciellt när du är ute på kvällen. Då är det bäst att låta bilen stå och ringa efter en taxi. Det lönar sig att vara försiktig. Men även om du inte dricker så ger det dig mer tillfälle att verkligen slappna av ända hem till dörren. Du slipper tänka på trafikljus och hastighetsbegränsningar. 

Fördelar med att ta en taxi

Med det mesta finns det för-och nackdelar, det är en del av det dagliga livet. Vad du gör är att väga dem mot varandra och välja det som verkar bäst. En klar fördel med att ta en taxi är att du slipper bekymmer med köer, parkering och annat som har med bilkörning att göra. Du kommer snabbt fram och kan koncentrera dig på annat. Samtidigt så tillåter det dig att ta dig en drink utan några tankar på lagen. För turisterna kan det vara ett bra sätt att se stan, samtidigt om du kommer fram dit du ska. Alla tjänar på att ta med taxi i beräkningen. Det är inte dyrt men kan ge ditt liv det där lilla extra för att du ska må bättre och ha det riktigt bra. 

Kommentera