Shipgaz

Förbereda sig i tid

Det gäller att planera för framtiden, det hör man nästan dagligen i media. Även om man då vanligtvis talar om ekonomisk trygghet och att man ska lägga undan pengar, så kan man tillämpa principen i flera olika situationer i livet. Även de saker man redan har köpt bör man göra sitt bästa för att skydda mot stöld och annan påverkan.

MU136-laptopEtt bra stöldskydd är grundläggande för att man ska lyckas. Det kan handla om ett e-safe säkerhetsskåp, esafe laptopskåp eller vilken form av värdeskåp man än behöver. Vissa förvarar vapen i hemmet, då behöver man ett bra stöldskydd. Det samma gäller för smycken eller kontanter. Hur skrymmande ens värdefulla ägodelar är avgör vilken storlek på e-safe säkerhetsskåp man behöver.

Ett esafe laptopskåp kan rymma flera datorer eller surfplattor. Vissa har plats för så många som 64 plattor, det brukar räcka gott och väl för en avdelning. Många av dessa skåp har även plats för laddningskablar, så man kan utnyttja den tid datorerna är inlåsta. Varje fack har sin egen nyckel, så man inte kan komma åt någon annans dator. Detta är ett bra komplement till allt annat stöldskydd man gör anordningar för.

För att verkligen vara på den säkra sidan kan man välja e-safe säkerhetsskåp. De är tillverkade av 4 mm stålplåt som härdats. Naturligtvis uppfyller de statens normer, och är SS 3492 märkta. Denna typ av värdeskåp passar bra för att förhindra stöld, men är inte direkt utrustade för att skydda innehållet mot brand. Det är klart att om man fort släcker branden så kanske man kan rädda det som finns, men om man vill vara riktigt säker är det bättre att välja ett som har certifierat brandskydd.

Om man inte vill skaffa ett esafe laptopsskåp kan man även använda sig av ett e-safe säkerhetsskåp till förvaring av bärbara datorer. En del beror på hur många personer har tillgång till rummet. Vanligtvis är det en kombination av olika säkerhetsåtgärder som gör att ens saker är säkra. Man kan naturligtvis aldrig vara helt säker, så det lönar sig inte att gå runt och vara orolig. Vare sig det handlar om ens egna pengar eller firmans, så finns det alltid risker. Men man kan minimera dem riktigt rejält genom att välja bra kassaskåp som är avsedda för ens behov. Genom att se till att man alltid låser in sina värdesaker har man gjort vad man kan för att skydda dem, och vanligtvis så räcker detta.

Kommentera