Shipgaz

Gamla traditionella hantverk som lever kvar

Det ӓr fantastiskt att se hur intresset fӧr guld- och silversmide bara vӓxer. Detta ӓr verkligen gamla hantverk som funnits i tusentals år. Man anvӓnder fortfarande många gamla, beprӧvade metoder fӧr att arbeta med dessa material, samtidigt som man blandar in modernd design och teknik.

Om man vill komma igång med guld-eller silversmide finns det flera bra kurser att vӓlja mellan. En del ӓr korta, bara en kvӓll eller ӧver en helg. Andra ӓr lӓngre, fullgoda utbildningar inom hantverket, och man lӓr sig det mesta. Men fӧr att komma igång ӓr det inte alls mycket som behӧvs, och man kommer att kunna skapa något nӓstan med en gång.

Kurser och utrustning

Att klara av att gӧra ett litet smycke, ofta en ring, ӓr något som går att lӓra sig på en kvӓll. Det har blivit populӓrt att boka in en kvӓll med guld-och silversmide fӧr mӧhippor eller fӧdelsedagar. En liten grupp som har kul tillsammans, istӓllet fӧr att bara festa. Sedan kan man alltid gå vidare och fӧrdjupa sig i ӓmnet en annan gång. Det finns också intensivkurser som hålls i trevliga omgivningar en vecka eller två under sommaren. De kostar inte så mycket men kan vara inkӧrsporten till en livslång hobby. Vӓl hemma fortsӓtter man att jobba och ӧva sig på det man lӓrt. Konradw.se har alla verktyg för silversmide man behöver.

En viktig ingrediens i guld- och silversmide ӓr fantasi och ӧga fӧr design. En del producerar underbart vackra smycken i dessa levande material. De ӓr en frӧjd att se på och en ӓra att ha på sig. Många lyckas komma igång med en liten business, man sӓljer på internet eller marknader. Andra har verkligen talang, och andra viktiga egenskaper, och startar upp en framgångsrik verksamhet. Men fӧr de flesta ӓr skapandet mycket viktigare ӓn att tjӓna pengar, hantverk har ofta denna effekt på de som håller på med det. Det ӓr ett sӓtt att uttrycka sig sjӓlv och visa upp sina kӓnslor. I guld och silver

174-4-guldsmide

ser kӓnslor och tankar så mycket bӓttre ut.

Att handskas med metaller

Det ӓr inte alls så svårt att starta upp med guld- och silversmide. Vartefter som man lӓr sig mer och blir van vid att hantera dessa material kanske det ӓr dags att bӧrja inkludera nya element. Ett alternativ ӓr genom att blanda med andra metaller eller med stenar. En kombination av olika material kan fӧrskӧna smycket eller saken och gӧra den mer intressant. Det ӓr bara fantasin som sӓtter grӓnser, annar finns det mӧjlighet att bredda sig riktigt rejӓlt. Hos Konradw.se hittar du alla smidesverktyg för att göra ett eget smycke i silver.

Metaller ӓr levande material som måste hanteras på rӓtt sӓtt. De kan bӧjas och snurras och man kan skapa helt otroliga saker. Sedan finns det också verktyg fӧr att rista i metallerna, vilket ger ytterligare en dimension till smycket eller fӧremålet. Med andra ord finns det gott om utrymme fӧr att vӓxa, och många experimenterar med olika metoder innan de hittar en som de verkligen trivs med. Eller så fortsӓtter man med en variation av olika skapelser, det finns ingen anledning att bara hålla på med en.

Silver – och guldsmycken ӓr hӧgt uppskattade presenter, som både unga och gamla tycker om. De ӓr vackra att se på, och nӓr man kӓnner smeden så blir det ӓnnu mer speciellt. Med tandkräm går det att polera upp silversmycken så de får den dӓr hӓrliga glansen som man associerar med silver. Har man en liten borste ӓr det lӓtt att komma åt i alla skrymslen och krokar. Silversmycken ska tas om  hand så deras levande glӧd verkligen kommer till sin fulla rӓtt.

Kommentera