Shipgaz

Hamngatan med omnejd

Hamngatan

Stockholm är en mycket vacker stad, och välkomnar många turister varje år. Här finns det mycket att både se och göra, för att inte nämna alla kulturevenemang. Om man vill ha möjlighet att bo mitt inne i stan, och verkligen uppleva atmosfären finns det många fina möjligheter.

MU357-lyxhotellOmrådet runt Hamngatan, till exempel, är mycket fint. Här finner man Hotell Kungsträdgården som är helt nytt. Egentligen är det bara nytt som hotell, byggnaden är en av de många fina gamla hus som finns i detta område. Många av dem har en rik historia i sig själva, som man kan läsa om. Det finns en hel del gamla bilder där man kan se hur kvarteren utvecklats och förändrats, inte bara med hotel Kungsträdgården.

Bland annat har man flera bilder på hur Sagerska huset såg ut innan det revs och blev PK-huset, även det enorma hålet under byggtiden är väl dokumenterat. När man bor på Hotell Kungsgrädgården blir det ännu intressantare att se alla dessa foton och höra historier om det.Vissa landmärken, som Gallerian, verkar ha funnits länge. Men när PK-huset byggdes, till exempel, fanns den inte ännu.

Om man inte är intresserad av historia finns det något annat roligt att göra längs med Hamngatan och runt omkring, nämligen shopping. Här finns det mesta och man kan gå runt i timmar och titta eller handla. Det är nära till Hotel Kungsträdgården, vare sig man tar en taxi med alla kassar eller väljer att promenera.

Som namnet antyder ligger Hotell Kungsträdgården i närheten av en mycket populär park. På sommaren sjuder det av liv i Kungsan, som den kallas av lokalbefolkningen. Barn som leker, folk som ligger och solar, många attraktioner och uppträdanden. Man kan äta god mat eller bara sitta ner och njuta av en kall öl. Det här är en knutpunkt för sommarliv i Stockholm.

Bor man på Hotel Kungsträdgården på vintern kan man ta fina promenader i parken och omliggande kvarter. Hamngatan är full av liv och rörelser oavsett väder, många gör all sin julhandel här. Även Kungsan är fin och dekorerad, det är en riktig stämning. Det här är en del av Stockholm som alltid är trevlig att vara i, oavsett årstid. Om det snöat är det extra vackert, allt blir så mycket ljusare. Hotell Kungsträdgården har valt en av de bästa stadsdelarna för sitt nya hotell. Charm, shopping och historia, med allt som man kan önska sig för ett trevligt besök.

Kommentera