Shipgaz

Hemstäd behöver inte kosta så mycket

En ny trend har börjat få fotfäste i det svenska samhället. Den växer sig starkare för varje år som går, och har lett till flera intressanta situationer. Det handlar om att bry sig om sig själv. Folk satsar ganska mycket energi och andra resurser på att motivera sig själva. De går och tränar för att bli starkare och smidigare. Äter en sund kost för att bevara sin hälsa, och så vidare. I detta sammanhang är det en positiv trend som gör att man blir gladare.

Som en del av denna utvecklingen är det många som frågar sig hur de använder sin tid. Alla har lika många timmar eller minuter i veckan, men vissa personer verkar få ut så mycket mer av den. Det är sant som ordspråket pekar ut- om du vill ha något gjort ska du fråga en upptagen person för de kan planera sin tid väl. Men det handlar också mycket om att prioritera och sätta det viktigaste först.

Vad är viktigast i ditt liv?

Det är en djup fråga som var och en måste svara på själv. Ibland kan svaret leda till att man söker sig till ett nytt yrke eller byter arbetsplats. Varför ska du lida om du inte trivs, ifall det finns alternativ? Eller så kan det göra att du börjar använda den tid du har till ditt förfogande på ett annorlunda sätt. Bland annat har det blivit vanligt att lösgöra mer tid för sig själv i fritiden. Det finns så mycket du skulle vilja göra. Tillbringa mer tid med barnen, utan att vara utmattad. Gå på kurs eller vara ute i naturen. Allt detta är sådant som ger dig tillfredsställelse och som är väl värt att satsa på. Vad som hindrar de flesta är vardagssysslorna. Mycket av det kan du dock lägga över på någon annan.

Ta bara en sådan sak som att byta bostad. Det kan vara ganska stressigt, och ta upp en stor del av din tid. Men genom att anlita en professionell firma för att bära och flytta allt så sparar du både tid och energi. Om du verkligen vill slippa allt kan de till och med packa ner dina saker för dig. De flesta föredrar kanske att göra det själv, men det minsta du kan göra är att låta dem ta hand om flyttstädning och transport. Allt fler använder sig av flyttfirmor när det är dags för att flytta till en ny bostad.

Rent och fint både ute och inne

Sedan har du flera regelbundna uppgifter som du med fördel kan låta någon annan ta hand om. De flesta tycker om att påta i trädgården. Men det kan bli jobbigt när det är dags att beskära buskarna eller kratta löv. Varför inte hyra in någon som tar sig an det? Så kan du istället syssla med lite lättare uppgifter, som att så frön och köpa in blommor till våren. Spara dina krafter till att sitta och fika i din välskötta trädgård.

Något annat som många med glädje blir av med är städningen av hemmet. Något som måste göras, alla vill ju ha det rent och fint. Men som tar både tid och energi i anspråk. Tid som du skulle kunna använda till att läsa en bok eller laga en god middag med din partner. Med andra ord så handlar det om sysslor som även en utomstående kan ta sig an, och med goda resultat. Det finns även andra tjänster  som kan vara intressanta, exempelvis hemstädning.

En värld i tillväxt

Folk flyttar som aldrig förr. Det byggs nytt och man uppgraderar sin bostad. Barnen flyttar hemifrån och dina behov förändras. Norrköping växer så det knakar i denna artikel  av nt.se där 2000 nya bostäder planeras vara färdiga 2030. Allt detta skapar nya jobbmöjligheter, framför allt för folk som är aktiva inom serviceyrken. Allt fler vågar sig på att bli entreprenörer. Att starta eget och komma igång med något meningsfullt. Det finns franchising inom städbranschen, och där finns det verkligen potential.

För det kostar inte alls så mycket att anlita någon för att städa ditt hem. Vare sig du gör det på en regelbunden basis eller du bara vill ha någon till vår och jul, så är det relativt billigt. En av anledningarna är naturligtvis att städning faller inom RUT-avdraget. Du kan dra av på skatten för de tjänster du anlitar. Om du slår ut det på ett år så blir det verkligen rimligt att slippa städningen. SVD rapporterar om att det är rekordår för rutavdrag för städning.

Ta hand om dig själv

För en del är den växande trenden en källa till stora förändringar. De rannsakar sina liv och satsar mer på sig själva. Andra tar det lite lugnare, de är mer eller mindre nöjda med sin situation. Kanske kan det vara skönt att betala för fler tjänster. Att slippa en del tråkiga eller tunga uppgifter som är viktiga men kan bli en börda. Städning är verkligen ett bra exempel eftersom det är få som älskar att göra det. Med RUT-avdraget blir de redan billiga priserna ännu mer attraktiva. Du får en proffsig person som sveper genom hemmet. Det kan räcka med varannan vecka för att du ska märka skillnaden.

När något är så pass billigt så blir det lättare att bestämma sig. Hemstädning är inte dyrt, men kan ge dig lite extra tid och energi. Det finns alltid något som du hellre gör och som ger dig en djupare känsla av frid och lycka.

Kommentera