Shipgaz

Hur man utnyttjar en konferens på bästa sätt

Idag är det vanligt att kombinera en konferens med andra aktiviteter. När man ändå har personalen på plats och vanligtvis gott om tid kan man göra något extra roligt tillsammans. Detta har flera konferensarrangörer tagit vara på och kan därför erbjuda hela paket. Man väljer själv hur många aktiviteter och vilken typ man vill inkludera.

MA280-konferens lokalEn kick off i Linköping kan vara ett bra sätt att komma igång efter semestern. De flesta har behov av lite uppmuntran, och det är även en möjlighet att binda samman personalen igen. Det finns få saker som kan skapa en så trivsam stämning på kontoret som att ha kul tillsammans. När man kan umgås i lite mer avslappnade omständigheter blir det lättare att lära känna varandra och bli vänner.

Vare sig det handlar om en kick off i Linköping eller konferensaktiviteter i Småland bör de planeras väl. Annars blir det lätt att man bara går ut och tar en drink tillsammans. Detta kan också vara trevligt, men med lite mer aktiviteter kan alla inkluderas på ett helt annat sätt. När man sedan har avslutat dagen kan man gå ut och äta eller dricka tillsammans.

En kick off i Linköping kan gärna inkludera föreläsningar eller möten. Man kan gott använda i alla fall delar av dagen till att förkovra sig i något ämne. Det ska inte bara vara ett par dagar med lek, då kan det lätt bli tråkigt. Samma sak gäller för konferensaktiviteter i Småland. Det huvudsakliga syftet är konferensen, men i samband med den anordnar man även roliga aktiviteter.

Det är ganska populärt med fysiska aktiviteter vid en kick off i Linköping eller konferensaktiviteter i Småland. Man brukar ofta anordna en femkamp där alla kan delta och det finns alltid någon gren som man är bra på. Antingen man tävlar individuellt eller som ett team brukar det vara en mycket uppskattad aktivitet. Vill man satsa på gruppkänsla och teambuilding finns det särskilt framställda aktiviteter för grupper. Dessa samarbetsövningar kan inkludera en jättelabyrint eller ett pussel. Andra anordnar en biltävling, både med vanliga bilar och formelbilar.

Man kan också välja lite stillsammare aktiviteter för konferensaktiviteter i Småland eller en kick off i Linköping. En stadspromenad med guide, till exempel, kan vara intressant. Om man håller sin konferens ute på landet kan en skogs-eller båttur vara trevligt. Naturligtvis måste alla dessa aktiviteter följas upp när man kommer tillbaka till jobbet, att skapa gemenskap och gruppkänsla är ett kontinuerligt arbete.

Kommentera