Shipgaz

Ladda batterierna via USB

USB Laddare

I det tekniksamhälle vi lever i finns det prylar runt omkring oss som vi använder dagligen som är i behov av batterier. Fjärrkontroller, leksaker, ficklampor – ja allt möjligt kräver batterier för att det ska fungera. Listan kan göras lång och batterierna som behövs är många.

261-batterier-ficklamporVisst är batterier en smidig lösning för att få liv i olika tekniska prylar som vi köper. Dock är det alltid lika irriterande då batterierna är slut. Febrilt börjar man leta i lådor och skåp efter nya batterier och irritationen växer. Till slut får du ge upp och åka till affären. En del satsar därför på uppladdningsbara batterier – och det är ju ingen dum idé. Dock är de sällan uppladdade när man behöver dem. Då kan du prova på att köpa USB batteri online!

Alla jobbiga moment så som att åka iväg för att slänga uttjänta batterier i insamlingen eller köpa batteriladdare blir ett minne blott med de moderna USB batterierna. De här batterierna laddar du alltså genom en USB-port via din dator och är hur smidigt som helst. Batterierna kan du till exempel använda i din ficklampa eller fjärrkontroll till TVn.

Ladda för egen maskin

På tal om ficklampor som aldrig fungerar när man behöver dem så finns det ficklampor i dag som du kan ladda på egen hand. Om du letar efter en sådan Dynamo ficklampa finns den här. Den här ficklampan är tämligen smidig då du laddar upp den genom att klämma på en speciell ”spak”. Du får alltså ficklampan att lysa med hjälp av din hand!

Men det är givetvis långt ifrån allt som går att driva på egen handkraft. Din dator behöver fortfarande ladda batterierna med ström emellanåt för att de ska fungera. Dock blir även datorbatterier sämre efter en tid och det kostar en del att köpa ett nytt. För att komma undan lite billigare kan du köpa batterier från andra tillverkare istället för att köpa ett originalbatteri. Nu finns det tredjeparts batterier till Macbook också. En glad nyhet för alla MAC-fans som tidigare inte kunnat köpa detta på grund av företaget Apples patentskyddade kontakt.

 

 

Kommentera