Shipgaz

Namnlappar på kors och tvärs

Namnlappar

Det är viktigt att märka kläderna när barnen börjar skolan, eller går på dagis och fritids. Man bör också se till att alla böcker och andra saker de bär med sig är väl märkta. Idag finns det många roliga lappar som man till och med kan designa själv. De kommer i flera olika färger och med bilder. Med andra ord kan man skapa något personligt.

MU347-etiketterDet är helt klart det bästa för alla om man märker sina saker. Fröken kan inte veta vem som har vilken färg på mössan, det är knappt att barnen själva vet vad de har på sig. Man förlorar mycket tid om man inte har satt namnlappar i kläderna, tid som man kan använda till annat. Det är därför bättre att sätta några roliga lappar för mycket, än att glömma något plagg. Väskor, pennfodral, skor och annat bör också märkas.

Med alla de roliga lappar som finns nu kan man involvera barnen och låta dem välja vad de tycker om. Vill man ha röd eller blå text, eller kanske något helt annat? Ska det vara en liten fjäril bredvid namnet eller är det bättre med en helikopter? Faktum är att dessa namnlappar tjänar ett dubbelt syfte. Dels är de fina, men för små barn kan det också vara lättare att känna igen sina kläder om det finns en liten bild på etiketten. Många kan tyda sina namn, men det är lättare om man har en design också. Gunilla har en blomma och Johan en liten groda.

Vissa namnlappar är också större än vanligt, av ungefär samma anledning. Det gör det lättare för barnen att själva känna igen sina saker. Sedan kan man alltid kontrollera med personalen, men ju mer barnen kan klara av själva desto bättre. Det underlättar för de vuxna men framför allt hjälper det barnet att växa och mogna. Roliga lappar i kläderna kan bidra till att underlätta denna utveckling. Nästa steg är att kunna läsa utan en bild, men det kommer lite senare.

Vare sig man är ett litet barn eller vuxen kan man ha svårt att hålla reda på sina saker. Speciellt om man går i skolan eller jobbar på en större arbetsplats, där det finns många människor. Det finns många jackor i kapprummet, och många kanske har liknande datorer eller väskor. Med en liten namnetikett eller namnlapp på ett väl synligt ställe är man bättre utrustad för allt.

Kommentera