Shipgaz

Nytt sӓtt att handla bil

359-4-leasing-bilEgentligen så ӓr leasing inte ett nytt begrepp, det har funnits i många år. I princip går det ut på att istӓllet fӧr att kӧpa en bil så hyr man den, speciellt fӧrmånligt fӧr fӧretag. Nu bӧrjar det dock bli allt vanligare att ӓven privatpersoner leasar en bil, på kortare eller lӓngre tid.

En fӧrdel med leasing ӓr att man slipper en hel del ansvar. Service, fӧrsӓkring och mycket annat ӓr inkluderat, saker som annars kan ta upp en ganska stor del av bilbudgeten. Nӓr man trӧttnar på bilen, eller om man vill ha en nyare modell, ӓr det bara att byta ut den. Naturligtvis så finns det ett kontrakt som måste respekteras, och som man bӧr lӓsa igenom noga. Men det ӓr ofta standard, inget speciellt.

Att leasa tjӓnstebil

Leasing ӓr speciellt fӧrmånligt fӧr fӧretag eftersom samma bil kan anvӓndas av flera personer. Nӓr någon slutar sin anstӓllning, eller får ett nytt uppdrag, så kan bara nӓsta person ta ӧver bilen. Det binder inget kapital heller, utan ӓr en lӧpande utgift. Och sjӓlvklart så kan man dra av vissa utgifter i deklarationen, eller redovisningen. Läs mer om leasing av bil.

Det kan också vara bra att lӓtt och smidigt kunna uppgradera bilen. Vissa fӧrsӓljare och andra anstӓllda reser långa strӓckor i tjӓnsten. De behӧver en bil som ӓr bekvӓm och som fungerar i alla vӓder. Dӓrfӧr ӓr det viktigt att uppgradera och byta ut vartefter milen går. Läs mer om fördelarna med att leasa en förmånsbil.

Det ӓr dӓrfӧr inte så konstigt att så många fӧretag vӓljer att leasa tjӓnstebilar fӧr kortare eller lӓngre perioder. Man kan få riktigt gunstiga kontrakt som lӧnar sig fӧr alla parter. Det ӓr bland annat mycket skӧnt att inte behӧva bekymra sig fӧr reparationer och underhåll, det tar leasingfirman hand om. Detta lӧsgӧr både tid och kapital, vilket mer ӓn nog kompenserar fӧr den lilla extra utgiften det innebӓr att leasa tjӓnstebil.

Inte bara fӧr fӧretag

Nu har det också blivit allt vanligare fӧr privatpersoner att leasa en bil. Ibland kan man kӧpa den vid avslutat kontrakt, och en del av det man redan betalat går till slutsumman. Detta innebӓr att det blir som ett sorts billån, men med andra krav och fӧreskrifter. Här kan du läsa om hur svenskar handlar bilar på nytt sätt.

Det ӓr klart att det finns vissa nackdelar med att leasa en bil istӓllet fӧr att kӧpa den. Ofta blir det dyrare i det långa loppet, ӓven om månadskostnaden inte ӓr så hӧg. Sedan brukar man inte heller kunna gӧra några fӧrӓndringar med bilen, det vill sӓga anpassa den helt och hållet till ens egna behov. Den tillhӧr trots allt någon annan, ӓven om man har den under en lӓngre period. Men i ӧvrigt så tycker många att fӧrdelarna ӓr så pass många att de uppvӓger eventuella nackdelar. En bil ӓr ovӓrderlig att ha i vissa sammanhang och arbetssituationer, och leasing har blivit ett mycket bra alternativ som man helt klart ska ta sig en titt på.

Kommentera