Shipgaz

Olika sorters trädgård

Det finns massor av olika sätt att planera sin trädgård. En del går för den vilda stilen, noggrant planerad för att se naturlig ut. Andra vill ha raka linjer och välrensade rabatter. Vilken typ man än tycker om brukar de flesta också ställa ut lite trädgårdsmöbler för att kunna sitta i lugn och ro och bara njuta av sin skapelse.

MU83-trädgårdsmöblerDet vanliga är ett utomhusbord, en bänk och några stolar, gärna i ett hörn där det är lä. Har man en stor trädgård kanske man ställer ut trädgårdsmöbler på lite olika ställen, här och där. Solen ligger på från olika håll under dagen, så man kan utnyttja alla dygnets timmar för att riktigt kunna ha det bra. En skön vilstol när man ligger och solar. Ordentliga stolar för att kunna lösa korsordet efter middagen. Varför sitta inne och kura när man kan vara ut i trädgården?

Om man har ett utomhusbord kan det stå framme hela sommaren. Vare sig det regnar eller inte så klarar sig trädgårdsmöbler bra, eftersom de är preparerade väl. När man fikar eller äter ute kan man alltid lägga på en duk för att det hela ska se ännu finare ut. Då gör det ingenting om själva bordet är lite slitet eller urblekt. Dynor för stolar och bänkar gör också uteplatsen riktigt inbjudande.

Trädgårdsmöbler kommer ofta i matchande utseende. Man kan därför inreda sin trädgård med ungefär samma eftertanke som man gör inne i vardagsrummet. Om man vill göra det riktigt speciellt kan man plantera blommor i färger som matchar ens utomhusbord och stolar, eller i alla fall dynor och dukar. Andra väljer att ha grus på gångar och uteplatser, för att man inte ska bli lerig om fötterna. Sedan ställer man gärna ut lite blomkrukor runt omkring eller på bordet. Vill man ha diskreta möbler som smälter in i omgivningen så finns det gott om sådana.

Det är mycket avslappnande att påta i en trädgård. Vare sig man har gröna fingrar eller inte så är det nästan som terapi att hålla på med levande växter. När man blir trött sätter man sig bara ner vid ett utomhusbord och tar sig något uppfriskande att dricka. Har man ett parasoll kan det komma väl till hands om solen gassar. Det är inte alla som vill sitta i skuggan, sommaren är kort och man önskar utnyttja den maximalt. Men mitt på dagen är det ofta bättre att vara försiktig, eftersom solen kan bli ganska stark.

Kommentera