Shipgaz

Underlig sjukdom bland Uppsalas barn

Det är svårt när barn blir sjuka. De flesta gör allt de kan för att hålla dem friska. Sund kost är basen för att de ska må bra. Men även innemiljön är viktig. Luften ska vara frisk och cirkulera, och omgivningarna måste hållas rena. Naturligtvis blir de ändå sjuka då och då, det är så gott som oundvikligt. Alla gör dock väl i att sköta om sig själva och sina barn.

Just städning är en viktig del av att hålla sig frisk. Idag är många personer allergiska och dammtussar är absolut inte bra för dem. De gamla säger att lite bakterier behöver vi, och det är sant. Ingen klarar sig bättre av att leva i en steril miljö. Däremot så trivs både barn och vuxna när hem, skola och arbetsplats är rena.

Städning som karriär

Det finns nu ganska många städfirmor av olika slag. En del har specialiserat sig medan andra tar sig an det mesta. Vissa använder bara ekologiska produkter, soppåsar och cyklar helst mellan uppdragen. När du väljer städfirma har du därför olika alternativ vilket gör det enklare att hitta någon som är bra. Se på deras referenser och noter även hur du blir bemött. Många vänder sig till företaget som städar snabbt och effektivt. 

Något som också blivit vanligt är att anlita dessa firmor för att städa hemmet. Allt fler tycker det är så skönt att slippa den här uppgiften och istället lägga sin fokus på roligare saker. Med RUT-avdrag och rimliga priser så är det inte längre något allt för lyxigt. Eller även om det känns lyxigt så är det inom räckhåll. Du kan vara säker på goda resultat när Städarna städar

Hålla barnen friska

När en liten bebis föds måste hen lära sig leva i den här världen. Sakta men säkert så byggs deras immun försvar upp och de blir allt starkare. Redan när de är i magen kan du hjälpa dem genom att själv leva ett sunt liv. Och processen fortsätter genom hela uppväxttiden. Tänk då hur föräldrarna kände sig när deras barn fick ont i fötterna. Vad kunde det bero på? Uppsala först med diagnosen badhusfötter. SVT berättar mer

Det visade sig att det inte var så väldigt farligt, även om det handlade om bakterier. Efter ett dygn eller två så mådde barnen bra igen, och det behövdes ingen antibiotika. Men det visar hur lätt det är att något sker. Och hur viktigt att hålla efter de miljöer där barnen vistas. Dels med renhållet men även annat underhåll. Det gäller att välja vilka material som används och se till att allting är gjort på ett korrekt sätt. 

Rent både ute och inne

Alla har någon som städar på kontoret och ingen trivs med att bo i ett smutsigt hem. Att skolorna ska städas är en självklarhet och föräldrarna är mycket alerta när det handlar om deras barn. Men något som inte får glömmas bort är gator och torg. Utemiljön behöver också hållas ren, och ett regelbundet underhåll är av vikt. Stinsen i Linköping måste göras rent och repareras. 

Förutom att det bidrar till god hälsa är det trevligare att bo i en stad som hålls efter. Gatorna ska vara rena, rabatterna rensade och gräset i parkerna klippas. På hösten blir det extra arbete med alla löv som faller ner, men det är väl värt att ta hand om det. Bilarna kan ta sig fram, för att inte glömma alla barnvagnar som behöver bra gångstigar och trottoarer. 

Barn som mår bra

Det är klart att barn måste få leka och bli smutsiga. För små barn är en vattenpöl eller sandlåda ett riktigt paradis. De blir inte sjuka av att någon gång ibland smutsa ner sig. Det ska till starkare bakterier för att de ska må dåligt. I alla fall om du ser till att duscha av dem när de kommer in och tvätta deras kläder.

Samma sak gäller för vuxna. En orsak till att hemstädning har blivit så trendigt är att folk vill ha det rent hemma, även om de inte känner för att göra jobbet själva. Alla vet hur viktigt det är med en ren miljö och det gör faktiskt livet lättare. Om du tar hand om dina barn kanske proffsen kan sköta renhållet runt omkring. 

Kommentera