Shipgaz

Välja årets byrå inom fastighetsrätt

Fastighetsrätt

Att bli vald till årets byrå eller jurist är en stor utmärkelse, och något som många traktar efter. För att kvalificera sig måste man ha visat sig vara utstående i sitt arbete. Helt klart är också de som inte kommer först mycket bra, men det är alltid intressant att se vem som väljs och på vilken grund. Detta ger en liten indikation om vad som är viktigast inom branschen och vad man kan sätta som mål.

728-5-fastighetsrattEn del advokatbyråer har specialiserat sig inom ganska små områden inom fastighetsrätt. De kanske sysslar enbart med entreprenad, eller så är just fastigheter deras områden. Men allt fler har börjat vidga sig och inkludera medarbetare som har olika erfarenhet och expertis. Många personer har behov av en advokatbyrå som kan erbjuda tjänster inom flera olika fält. Dagens ekonomiska och juridiska situation är verkligen komplex och ofta så flyter olika områden in mot varandra.

Vikten av en bra advokat

Just när det kommer till fastigheter, entreprenad, köp och försäljning och allt annat som har att göra med fastigheter så finns det många lagar att följa. Det finns också ett stort antal potentiella faror med dessa transaktioner så till vida att en del fastigheter har dolda kostnader på lut. Bland annat kan det handla om förorenade byggnader eller kanske vissa exploateringsavtal som är gällande. Detta är ingenting som gemene man kan ha kontroll över, i alla fall inte i den utsträckning som krävs för att inte förlora pengar. Advokat Björn Samuelson däremot har helt klart för sig vad lagen säger och vilka rättigheter eller skyldigheter kunden har.

En dylik advokat kan dra upp avtal, tyda vad kontrakten säger och bistå sin kund så att de inte blir lurade eller gör en dålig affär. Man vill heller inte upptäcka vid ett senare tillfälle, när köpet redan gått igenom, att det fanns mer än det som var synligt vid första anblick. Allt detta är vad man betalar sin advokatbyrå att ta hand om och visar på hur viktigt det är med ett bra val. Man kan få god hjälp inom fastighetsrätt av en advokatbyrå.

Genom att nominera och välja årets bästa advokat eller advokatbyrå så sätter man på sätt och vis en standard för vad som anses vara bra. Självklart så ser de som bestämmer på hur pass kvalificerad eller framgångsrik någon är. Men det finns också en annan sida som kännetecknar en bra advokatbyrå och det är den personliga kontakten. Kunderna måste känna sig välkomna och omhändertagna, inga frågor ska vara för små eller oansenlig. Advokaten måste respektera deras önskningar och fastigheter för att göra allt som står i deras makt för att skydda och hjälpa sin klient.

Fastighetsrätt på sitt allra bästa

Det är en komplicerad bransch med fastighetsrätt, men det är också därför som advokaterna kommer väl till pass. De har år av utbildning bakom sig och kan tyda alla de lagar och regleringar som finns där ute. Många har också en gedigen erfarenhet, och har varit med om det mesta inom fastighetsbranschen. Med en bra advokatbyrå kan man ofta få ett team av medarbetare där var och en har sin alldeles egen specialitet. Detta ger ett bättre skydd och en mer fullständig tjänst för kunderna.

Dagens Juridik skriver här om årets byrå inom fastighetsrätt. Ofta så kommer det inte som en alldeles överraskande nyhet men ibland så kan en ny byrå eller advokat komma ikapp. Ofta sker det efter en förändring på byrån, en utvidgning eller förgrening. Advokatyrket och speciellt inom fastighetsrätt är inte stillastående utan är i konstant utveckling. Nya lagar kommer ut, gamla skrivs om, men det kommer även upp situationer som kanske inte fanns tidigare. Så är det alltid inom en dynamisk bransch.

På grund av detta måste man välja en advokat som satsar helhjärtat på sitt jobb och som hela tiden försöker hålla sig uppdaterad om vad som sker inom området. Man behöver inte kunna eller komma ihåg allt men det gäller att veta vad som kommer ut och hur man kan tillämpa det. Alla måste slå upp detaljer och vissa lagar, men man ska i alla fall veta om att de finns. Det är viktigt att ha fingret på pulsen.

Välja en bra advokatbyrå

Det finns mycket att tänka på vid ett fastighetsköp. Vilka rättigheter och skyldigheter har de olika parterna? Sedan finns det saker som dolda fel eller att köparen kan kräva ersättning efter köpet under vissa omständigheter. Allt detta är bäst att undvika och det bör ske innan köpet går igenom. Advokaten känner till detta och kan tyda det mest komplicerade avtal. De kan också hjälpa till att skriva avtalen som förebygger tvister och problem. Detta är värt en hel del, oavsett om det handlar om stora fastigheter eller ett privat hem. Förhoppningsvis kan man få hjälp av årets advokatbyrå eller i alla fall den som kom tvåa.

 

Kommentera